Vi erbjuder

Aromaterapi med varm olja

Genom kombination av massage och aromaterapi skapar vi en avkopplande behandling där vi först värmer upp stycken av sheasmör innehållande aromer. När sheasmöret värms till en behaglig temperatur blir det flytande olja som sedan masseras in i huden.

Aromaterapi är en alternativ, medicinsk form av terapi där man använder terapeutiska oljor på huden, även kallade eteriska oljor med aromer av olika slag. Oljorna hämtas främst från växter som sedan tusentals år påståtts ha helande egenskaper. Denna form av medicin användes redan under forntiden genom att man brände olika växter och skapade rök som sedan andades in.

Aromoljorna kan med fördel användas till massage men också i samband med bad, då med särskilt anpassad badolja eller badsalt.

Oljorna pressas ur olika växter runt om från hela världen och varje växt har en unik funktion och läkande effekt. Därför kan det vara bra och extra effektivt att använda oljor från olika växter för olika ändamål.

Vi har även ett utbud av massageoljor består av 10 olika dofter och som vi har till försäljning eller som vi enligt kundens önskemål använder i samband med en traditionell massagebehandling. Dofter och användningsområden är enligt nedanstående. OBS! Dofter nedan ska ej ses som medicin eller ersättning för medicinsk vård

Kan upplevas som Anti-stress (Lavendel och Sandelträ, Sibirisk Gran, Monoi de Tahiti, Jasmin, Mango, Melon och Gurka )

Kan motverka sömnlöshet (Lavendel och Sandelträ, Mango)

Kan verka lugnande (Jasmin, Lavendel och Sandelträ, Melon och Gurka, Mjölk och Jasmin )

Kan vara energigivande (Grönt Te, Choklad-Apelsin, Melon och Gurka )

Kan motverka muskelkramper (Sibirisk Gran) Mot trötta och värkande muskler (Rose, Sibirisk Gran)

OBS! Alla våra hudprodukter är naturliga, miljövänliga och ej testade på djur.

Reiki – Healing

Reiki är en enkel japansk avslappnings- och healingmetod, en beröringsteknik som gör att man tar upp mer livsenergi. Reiki stärker och balanserar immunförsvaret och hjälper oss att fylla på och öka vår energi. Är det obalans i energisystemet resulterar detta i att vi känner oss trötta och kan i sin tur påverka oss fysiskt, emotionellt och mentalt. Reiki kan lindra bl a stress, oro, huvudvärk, trötthet, sömnlöshet, smärta, rädsla, sorg mm. Reiki kan aldrig skada och är ett bra komplement till andra sorters behandlingar.

Reiki kan också sändas på distans. Den är oberoende av tid och rum, så vill man ha en reikibehandling trots att mottagaren befinner sig i t e x Thailand och givaren i Sverige, så har det inte någon betydelse. Det fungerar ungefär som ett telefonsamtal. Man kopplar upp sig. Distanshealing är också utmärkt vid tex brännskador där man inte skall direktberöra. Likaså vid diverse handikapp, där klienten har begränsad rörlighet samt vid psykiska åkommor där man t e x önskar vara i sin egen hemmiljö.

Access – Bars

Bars är en enkel och avkopplande behandling som sätter igång energiflödet i kroppen och effektivt rensar upp i ”röran” i ditt huvud så att det blir mer plats av det som du verkligen vill ha. Kan jämföras med att tömma hårddisken på datorn på gamla filer som du inte använder för att göra plats åt nya!

Det finns 32 st punkter (bars) på huvudet som lagrar alla tankar och känslor, attityder, beslut och värderingar som vi har eller har haft om någonting. Det kan till exempel handla om kropp, hälsa, pengar, sexualitet, kreativitet, glädje och sorg. När dina bars berörs hjälper det dig att släppa de mönster som hindrar dig från att välja det som verkligen berikar ditt liv. Vad mer blir möjligt då?

Vad kan du få ut av en barsbehandling?

Många upplever att de sover bättre, att deras relationer förbättras, att de får ett större lugn och inte längre blir upprörda över saker som de vanligtvis ”går igång” på.

Barn som får barsbehandling öppnar upp för sin kreativitet och ökar sin inlärningsförmåga, vilket ofta underlättar skolgången och förbättrar betygen. Barn och ungdomar som har diagnosen ADHD eller liknande, har efter barsbehandling visat en stor förändring.

Access Bars är det första steget i Access Consciousness…

NLP – Neuro lingvistisk programmering

NLP beskriver det grundläggande dynamiska samspelet mellan sinne (neuro) och språk (lingvistik) och hur detta samspel påverkar kropp och beteende (programmering).

Neuro, som står för hjärnan, och om hur vi människor tar in information från omvärlden, genom våra fem olika sinnen, (syn, hörsel, känsel, smak och lukt).

Lingvistik, som står för språket, och hur vi ger den informationen vi tagit in en förståelse eller betydelse, genom att kommunicera den med oss själva och andra. Programmering, anledningen till att vi ger just den betydelsen, till den informationen. Vi har alla olika och unika programmeringar, som styr våra tankemönster, reaktioner och beteenden.

Neuro-lingvistisk programmering (NLP) kan beskrivas som studien om hur var och en av oss bygger vår egen mentala karta av världen som vi lever i. NLP kan vara ett grundläggande hjälpmedel för oss att komma ur invanda beteendemönster som inte gagnar oss. Om vi blir medvetna om dessa mönster, kan vi välja att ändra dem, och därmed undanröja hinder på vår livsväg för att skapa det liv vi verkligen vill ha.

NLP handlar inte om ”bota” allt som är ”fel” med en person utan istället om att fokusera på vad som får människor att fungera effektivt och bättre. Metoderna och principerna tillämpas idag inom många olika områden, bland annat försäljning, marknadsföring, utbildning, terapi, idrott, personlig utveckling, och mera. NLP är studien av vad vi redan gör – våra mönster, föreställningar och tänkande – så att vi kan fokusera på och förbättra det som fungerar för att nå vår magnifika potential.

Massageterapi Traditionell Svensk

Massage är en form av kroppslig behandling som kan utföras på en mängd olika sätt. All massage, oavsett form, har både rehabiliterande och förebyggande effekter, vilka yttrar sig såväl fysiskt som psykiskt. I vårt företag kan vi även erbjuda massage med särskild inriktning på medicinsk rehabilitering i händelse av att din kropp bär på olika smärttillstånd eller liknande. Nedan följer några exempel på effekter som kan uppstå vid massage:

• gör spända muskler mjuka och elastiska
• ökar blodcirkulationen i musklerna
• ökar lymfcirkulationen
• stärker immunförsvaret
• har en avslappnande effekt på kroppen
• ger en djupare och lugnare andning
• ökar utsöndringen av vätska och restprodukter
• ger en ökad kroppskännedom
• motverkar ärrbildningar efter skador i muskelvävnad
• har god effekt på träningsvärk
• motverkar spänningar vid smärttillstånd
• motverkar stress
• har en lugnande effekt på nervsystemet
• ökar vår koncentrationsförmåga
• ökar kroppens allmänna välbefinnande